Chcete mít míň vrásek v obličeji? Udělejte stojku!

27. červen 2018

V dospělosti  se bojíme dělat věci, které jsme jako děti zvládly bez problémů. Třeba taková stojka na hlavě.  V určitém věku se bojíme pádu a říkáme si, že jsme na takové věci staří. Přitom právě pozice hlavou dolů je prospěšná pro naše tělo.

„Stoj na hlavě a další pozice, kdy jste hlavou dolů, jsou prospěšné našemu tělu. A dokonce eliminují vrásky na obličeji,“ říká pardubická instruktorka jógy Veronika Haklová. I to je pro některé ženy jeden z důvodů, proč začnou cvičit jógu.

Hlavou dolů v závěsu

Novinkou jsou různé pomůcky, které vám pomohou dostat se do obrácené polohy beze strachu. Jsou to například speciální závěsně šály.

Ukázka Fly jógy na speciálních šálách

Tento styl cvičení přinesli Američané a říká se mu Fly joga. Teď v létě si ho můžete vyzkoušet například v Yogalab Pardubice. Jen pozor na nízký nebo naopak  hodně vysoký tlak. Pokud trpíte touto zdravotní komplikací, poloha hlavou dolů by vám nemusela prospět.

Jóga na vodě

Představte si, že stojíte na prkně, pádlujete a občas si střihnete nějakou jógovou polohu. „I tento druh cvičení vymysleli Američané někde na Havaji. Je to jóga na paddleboardu. Lidé to zkouší rádi, je to taková letní zábava. Když jste na vodní hladině, pár lidí na prknech hezky v klidu, stojí to za to. Voda odplaví starosti, nevnímáte v danou chvíli tolik problémy, které vás trápí. Ale jinak má jóga smysl hlavně na zemi,“ uzavírá Veronika Haklová.

Jóga na vodě
Spustit audio