Chrudim znovu jedná o parkovišti u zavřené Bohemie. Část by mohlo zaplatit město

5. březen 2019 14:15

Chrudimský hotel Bohemia zůstává už šest let rozestavěný a zavřený. Klíč k odblokování situace má být parkoviště. Noví vlastníci hotelu žádali město o zmírnění původní podmínky, tedy že před budovou budou podzemní garáže. Chrudimská radnice to už dříve odmítla. Teď je na stole další varianta.

Podzemní parkoviště je podle vlastníků hotelu velmi drahé. Pozemky před hotelem má firma od města půjčené na padesát let. Podmínka jsou ale garáže s kapacitou 98 míst. Současní vlastníci hotelu slíbili, že přestavbu dokončí a hotel zprovozní, ale jen pokud bude radnici stačit klasické povrchové parkoviště. A na tom zatím všechna jednání ztroskotala.

Majitelé hotelu teď navrhují, že podzemní garáže postaví, ale město si má svoji část potom odkoupit. 55 parkovacích míst by totiž bylo určeno pro veřejnost, zbytek rezervovaný pro hosty hotelu.

Podzemní parkoviště

A tahle možnost se starostovi Chrudimi Františku Pilnému (ANO) docela zamlouvá. „Byla tady při jednání mezi námi relativně shoda. Když si vezmete, že už 6 let je to v tomto stavu, tak si myslím, že nějaký posun kupředu by si to zasloužilo.“

Radnice si nechává právníky zkontrolovat, jestli je takové řešení možné. Zároveň ještě prověřuje možnost rozšíření parkoviště a zvýšení počtu míst. Podle starosty Pilného to potrvá asi měsíc. Rozhodující slovo ale pak budou mít zastupitelé města.

Spustit audio

Související