Chrudimská bambiriáda překonala návštěvní rekord

24. květen 2004

Chrudimská bambiriáda překonala návštěvní rekord. Největší přehlídka zájmových aktivit pro děti a mládež přivítala v chrudimském parku Na střelnici téměř 6,5 tisíce lidí. Třetímu ročníku bambiriády letos přálo i počasí. I když se nepodařilo uskutečnit hlavní překvapení programu - start balonu, hodnotí hlavní organizátor Roman Málek letošní bambiriádu jako velmi úspěšnou. Návštěvnost totiž překonala i ty největší pořadatelské ambice.

"Balón, který měl vzlétnout ve čtvrtek večer, díky povětrnostním podmínkám nevzlétl, ale vynahradili jsme si to v pátek ráno, kdy kolem sedmé hodiny došlo k jeho nafouknutí. Nevzlétl přímo z místa, ale abychom mohli povozit děti, tak byl upoutaný na lanech a vždy vystoupal do dvaceti metrů, po chvilce zase přistál, takže se takto vystřídalo mnohem více lidí, kteří se mohli "proletět" balónem."

Malování (Bambiriáda 2001)
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.