Člen ostrahy zastřelil na zdechovické skládce muže

20. září 2010

Aktualizováno: 15:06 | U Zdechovic na Pardubicku zastřelil včera člen ostrahy muže, který se údajně se skupinou lidí snažil vniknout do prostoru sběrného dvora. Střelec, který držel zbraň legálně, byl zadržen. Podrobnosti aktuálně po incidentu ČRo Pardubice prozradila mluvčí krajské policie Markéta Janovská.

„Nám kolem půl čtvrté odpoledne bylo na linku 158 nahlášeno, že v jednom sběrném dvoru na Chvaleticku došlo k vzájemné potyčce několika osob mezi ostrahou a nějakými nezvanými návštěvníky. Během té potyčky člen ostrahy použil svoji legálně drženou zbraň, ze které vyšla rána a po té potyčce zůstal na zemi ležet postřelený muž středního věku. Bohužel ten krátce po tom incidentu svým zraněním podlehl. V tuto chvíli na místě probíhá ohledání místa činu, byl zde soudní lékař, balistik, probíhají výslechy a další procesní úkony. Až po provedení těchto všech úkonů my budeme moci říct, co se tam vlastně stalo a zvážit případnou právní kvalifikaci celé věci.“

Aktualizace: 15:06
Dnes odpoledne obvinili kriminalisté 40letého muže z trestného činu těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti. Za to mu hrozí trest až 16 let odnětí svobody. Policejní mluvčí Markéta Janovská dále sdělila, že obviněný je nyní zadržen a umístěn v policejní cele. Státní zástupce nyní rozhodne o vzetí obviněného do vazby.

Chcete zasílat novinky každý pracovní den na Váš email?
Zaregistrujte zdarma svoji emailovou adresu:
http://www.rozhlas.cz/pardubice/zpravodajstviemailem

autor: BER
Spustit audio