Co se děje 08

3. leden 2014

Michael Kocáb přichystal pro své fanoušky vánoční dárek doslova v hodině dvanácté. Týden před svátky vyšla autobiografická knižní zpověď best of, pod kterou je jako autor podepsán Adam Nesnídal. Publikace je doplněna i o dvě cédéčka, která obsahují to nejzajímavější jak ze sólové tvorby tak i z alb legendárního Pražského výběru. Tato vůbec první Kocábova výběrová kolekce obsahuje i několik dosud nevydaných novinek.

Koncem března vypukne dlouho očekávané turné bývalého frontmana Michala Hrůzy , který bude propagovat především svoje první sólové album Bílá velryba. Kromě Hrůzy se na turné představí i jeho doprovodná kapela ve složení - Karel Heřman (klávesy), a.l.almela (kytara), Aleš Zenkl (basa) a Standa Matoušek (bicí). V seznamu koncertů nechybí ani dvě hraní po východních Čechách - piště si: 26. 3. Náchod - Městské divadlo Dr. Josefa Čížka, 4. 4. Pardubice - Klub Žlutý pes.

Na jarní turné s sebou Michal Hrůza bere jako předkapelu nadějnou pražsko-pardubickou kapelu Photolab, které šéfuje kytarista Am Almela. Toho můžete v poslední době potkat na podiu s EOST, Anetou Langerovou či již zmíněného Hrůzy. Photolab se po úspěšném přijetí písní ze soundtracku k filmu Pusinky pustil do přípravy debutového alba, jehož vydání je předběžně stanoveno na jaro. Hoříme zvědavostí....

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.