Čokoládový den Českého rozhlasu Pardubice
Máte rádi čokoládu? Pak si ve čtvrtek 11. září příjdete na své. Naše vysílání totiž bude plné dobré čokolády. Od rána a do večera se budete o této pochoutce dozvídat hodně zajímavého.
Už od rána budete moci odpovídat na naši otázku, jestli máte rádi čokoládu. Jakou? Ochutnali jste nevšední druhy čokolády? Nebo vítězí mléčná? Kontakty k nám jsou buď studio.pardubice@rozhlas.cz , nebo SMS číslo 907 77 04 ve tvaru PARDUBICE mezera váš text.
Během dne pak navštívíme výrobnu čokoládových bonbónů, zažijeme čokoládovou masáž, dozvíme se lecos o kakaovníku a také probereme kvalitu čokolád. Na čokoládu se nezapomeneme zeptat dětí i dospělých v ulicích.
Co možná nevíte o čokoládě
- Obsahuje cenné minerály a vitamíny.
- Aztékové ji kdysi konzumovali tekutou a kořeněnou.
- Slovo čokoláda pochází právě od Aztéků. Od nich, a také od Mayů, jí poznali Španělé, kteří jí poté přivezli do Evropy.
- Podle odborníků jsou nejcennější kakaová zrna Criollo z Mexika, která jsou hořká a přitom lahodná a velmi zajímavě aromatická.
- Podle gurmánů je klasikou kombinace slaného a sladkého – jako například čokoláda s chilli a mořskou solí.
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka