Daruj a pak si vyber! V pardubickém Sluníčku se bude swapovat

23. srpen 2021

Swap, tedy výměna drobných věcí včetně oblečení a předmětů do domácnosti, se chystá v Centru pro rodinu - Sluníčko v Pardubicích. Nejedná se o burzu za peníze, ale skutečně o výměnu pokud možno kvalitních věcí. Jak to funguje?

„Prostě se doma podíváte, z čeho vaše děti vyrostli, přitom je to stále ještě velmi zachovalé. Tak to vezmete a tento čtvrtek donesete do Sluníčka na Palackého třídě v Pardubicích, kousek od autobusového nádraží. No a v pátek si můžete přijít prohlédnout poklady, které tam donesl někdo jiný a vybrat si to, co se vám hodí. Ať už je to oblečení pro manžela, boty pro sestru nebo zánovní žehlička,“ vysvětluje princip swapu předsedkyně Centra pro rodinu - Sluníčko Zuzana Izera.

Dobrotety ze Sluníčka si poradí i s pračkou

Swap se týká jen drobnějších předmětů. Ovšem pokud máte například funkční pračku, ale chcete si koupit novou, i tady může přispět k dobré věci Sluníčko. Stačí zkontaktovat dobrotety ze Sluníčka, které si vaši pračku zaevidují, zjistí, zda ji nepotřebuje někdo, pro koho je nová pračka příliš drahá, a předání potřebným zprostředkují.

Zuzana Izera založila Sluníčko před dvanácti lety. V té době měla ročního syna a hledala prostor, kam by mohla zajít, zabavit děti a popovídat si s jinými maminkami, které mají také malé děti. Nic nenašla, tak si založila Sluníčko, které slouží nejen maminkám batolat, ale i předškolákům, školákům, a teď dokonce seniorům, kteří si mohou zajít na kafe, čaj a hlavně si zacvičit.

Zuzana Izera by v budoucnu chtěla propojit činnost dětí a seniorů, což by velmi prospělo vzájemným vztahům mezi generacemi. 

V říjnu pořádá Centrum pro rodinu - Sluníčko příměstský tábor, a na to navazující hru o přežití. Je určena pro děti od třinácti let a jmenuje se Cesta z města. Děti se budou mimo jiné učit zachraňovat lidský život. Zajímá vás to? Tak si poslechněte audio pořadu.

Spustit audio

Související