Dnes došlo v Práchovicích k přepadení pošty

10. leden 2003

K loupežnému přepadení pošty došlo dnes dopoledne v Práchovicích na Chrudimsku. Ačkoli byl pachatel ozbrojen, nedošlo k žádnému zranění osob. Mluvčí Věra Hamáčková žádá případné svědky, aby se okamžitě obrátili na linku 158...

Dnes v devět hodin a pět minut v obci Práchovice na místní poště došlo k pokusu o loupežné přepadení. K popisu pachatele bylo zjištěno, že se jedná o muže výšky kolem 170 cm, štíhlé postavy ve věku 20 až 25 let. Oblečen byl do tmavěmodré šusťákové bundy se zelenými pruhy na rukávech, tmavěmodrých šusťákových kalhot s bílými pruhy na bocích. Na nohou měl světlé farmářky, na hlavě pletenou černou kuklu s otvory pro oči a na rukou měl bílé rukavice. Pachatel v době přepadení držel v ruce krátkou střelnou zbraň a igelitovou tašku.

Policie ČR
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.