Do opravené věžičky se vložila zpráva pro další generace

19. prosinec 2002

Pracovníci pardubického Magistrátu dnes zanechali ve věžičce Kostela Sedmibolestné Panny Marie vzkaz a materiály budoucím generacím. Původní tubus s mincemi a listinami, z nichž nejstarší byly z 18- tého století, byl nalezen zhruba před dvěma měsíci při rekonstrukci střechy kostelíčka. Vedoucí společenského odboru Magistrátu Stanislav Vala vyjmenoval obsah nového tubusu...

Jsou tam dnešní noviny, je tam kompletní sada mincí letošní ražby, jsou tam současné bankovky, dále je tam zpracovaný katalog, kde jsou kopie dokladů, které byly nalezeny v předcházejících tubusech včetně vyobrazení mincí, které tam byly, které jsou v současné době uloženy v muzeu. Vedle toho je tam ještě i odkaz města, je tam CD ROM, kde je více jak 50 současných fotografií Pardubic. Předpokládáme, že až za 50 - 100 let najdou naši potomci tento odkaz, že se jim podaří v nějakém muzeu i počítač, kde si je přehrají.

třída míru
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.