Dobré rady do kuchyně: Aby koblihy nebo langoše byly méně mastné
25. květen 2022

Dobré rady do kuchyně, aby koblihy nebo langoše byly méně mastné
Kdo si rád pochutnává na koblihách nebo langoších, bude se mu dnešní rada hodit. A nejen to. Také se dozvíte, jak těsto na buchty vykyne rychleji.
- Aby byly koblihy nebo langoše méně mastné, zkuste je nejdříve pár minut péct v troubě a teprve potom dosmažte v oleji.
- Těsto na chleba nebo buchty vykyne rychleji, když mouku nejdříve krátce prohřejete v mikrovlnné troubě.
- Míchaná vajíčka budou jemnější, když na každé vejce přidáte jednu polévkovou lžíci sodovky nebo minerálky.
- Máslové krémy do dortů a rolád se budou pomaleji kazit, když do nich přidáte trochu koňaku nebo rumu.
- Hovězí maso bude vždycky měkké, když ho před přípravou potřete olejem, posolíte a na pár hodin necháte odpočívat v lednici.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.