Dostihy a sázky se ředitele netýkají

20. květen 2014

Na pardubickém dostihovém závodišti jsou připraveni na další dostih této sezony. Jak nám potvrdil ředitel Dostihového spolku Pardubice Michael Skalický, závodiště ale nepatří jen koním.

Například o víkendu hostilo Psí festival. Následky tohoto setkání jsou už prý odklizené. I závodní dráha je v dobrém stavu. V poslední době se ji daří dávat do pořádku. Letos byla navíc příznivá zima, tak nebylo tolik práce. Ta obnáší dosev, zasypávání dráhy, údržbu překážek a je to v podstatě 65 hektarů velký „park“.

Pardubické dostihové závodiště si lze i prohlédnout. Dostihový spolek totiž pořádá prohlídky areálu. Je ale nutné se objednat. Dokonce Vás provedou i kvalifikovaní průvodci. V rámci dostihových dnů je také možné projet se po dráze v kočáru.

Možná se ptáte, zda umí ředitel dostihového spolku usednout do sedla koně. Vloni si to prý po třiceti letech zopakoval a prý to stačilo. Stejně tak dává ředitel Skalický ruce pryč od dostihového sázení. Prý na to není čas a zaměstnanci dostihového závodiště by podle něj ani sázet neměli.

autor: nov
Spustit audio