EOP: první teplo od nás půjde ve středu

15. listopad 2002

I během víkendu bude v mnoha domácnostech v Hradci Králové i v Pardubicích a Chrudimi zima. Opatovická elektrárna ale připravuje několik náhradních zdrojů vytápění - kotel v Březhradu by měl přilehlou oblast začít vytápět už v sobotu, 2 kotle přivezené z Prahy budou v areálu ZVÚ zapáleny zřejmě v neděli. Ředitel společnosti EOP František Hejčl pak doufá, že přímo z elektráren půjde první teplo příští středu...

"Do středy bychom chtěli určitě zprovoznit první kotel a myslím si, že tenhle slib můžeme nesplnit pouze tehdy, kdyby se objevila skrytá vada. O žádné zatím nevíme a považuju takto slíbený termín za velmi reálný. Předpokládám, že dojde k určité konfrontaci: "slíbili jste pátek tento týden", ale to jsme slíbili v okamžiku 10 hodin po havárii, naprosto bez jakýchkoliv diagnóz, odborných odhad s tím že jsme považovali za velice základní nezneklidnit obyvatelstvo, že jde o něco, co se bude řešit do Vánoc."

Opatovická elektrárna - havárie
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.