Hádka bezdomovců skončila smrtí

9. srpen 2004

Hádka bezdomovců o přítelkyni skončila smrtí. Dvaapadesátiletého muže z Pardubic nalezli bez známek života na travnatém prostoru u řeky Labe. Vyšetřovatel nařídil na místě soudní pitvu. Případ popsala mluvčí pardubické policie Dana Dolanová.

"Ještě téhož dne zadrželi policisté dvaačtyřicetiletého muže z Chrudimska a dvaapadesátiletou ženu z Pardubic a umístili je v policejní cele. Proti oběma zadrženým zahájil policejní komisař trestní stíhaní sdělením obvinění trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti. Mezi obviněnými a mrtvým mužem mělo dojít v pátek ve večerních hodinách ke slovní a fyzické rozepři, přičemž obvinění měli nehybného muže na místě zanechat a odejít. Případ byl dále předán policejnímu komisaři Správy Východočeského kraje v Hradci Králové."

policie
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.