Hledají se dobrovolníci v Pardubickém kraji

3. září 2013

Dnes jsme vzpomínali na akci Duhové křídlo, která se v loňském roce uskutečnila poprvé. A měla upozornit na důležitost lidí, kteří pracují v sociální sféře a věnují se své práci nad rámec svých povinností.

I vy můžete takového dobrovolníka nebo organizaci vybrat a zařadit tak mezi letošní oceněné. Ať už je to paní učitelka ve škole nebo zdravotní sestra, která o vás nebo vaše blízké pečuje v Domově seniorů.

Moderátorka Jitka Slezáková pozvala k mikrofonu organizátorku Duhového křídla Radku Svatošovou, loňskou absolutní vítězku Janu Hanzlíkovou a zpěvačku Leonu Šenkovou.

autor: jsl
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.