Hřiště zmrzlo na kost. Fotbalové derby v Pardubicích o víkendu nebude!

1. březen 2018

Na očekávaný souboj Pardubice-Hradec Králové si fanoušci zatím musí nechat zajít chuť. Druholigové kluby se na dnešním zasedání Ligové fotbalové asociace domluvily na plošném odložení skoro celého víkendového kola. Důvodem je mrazivé počasí.

„Delegát hřiště viděl a poznal, že není na druhou ligu připravené. Je zmrzlé na kost, riskovali bychom zranění. Hrozí jím každý pád na takovém tvrdém terénu. Odložení má logiku i vůči divákům, protože mrazy jsou skutečné kruté,“ myslí si pardubický trenér Jiří Krejčí. O náhradním termínu derby zatím není jasno.

S přípravou spokojenost

Zima ovlivnila taky přípravu na jarní část Fotbalové národní ligy. „Svalová zranění se nám vyhnula, ale zase byla i chřipková epidemie. Jinak nám dva měsíce vydržel kompletní kádr. Poslední týden se na nás chřipky navalily. Máme nemocné lidi a museli jsme tomu přizpůsobit program. Snažili jsme se být vevnitř anebo dělat kratší tréninky. V zimní přípravě jsme ale splnili, co jsme měli.“

Hasiči varují před vstupem na přírodní ledové plochy

Měření ledu a nácvik záchrany tonoucího

Hasičský záchranný sbor Pardubického kraje varuje před pohybem na zamrzlých vodních plochách. I přesto, že Česko už několik dní svírají tuhé mrazy, tloušťka ledu nemusí být dostačující.

Generálku na ligu Pardubice taky zvládly. Třetiligový tým FK Dobrovice porazily vysoko 5:1. „Generálka se povedla a byli bychom rádi, kdyby to pokračovalo ve FNL. Víme, že jaro bude hodně náročné,“ říká trenér Krejčí.

Východočeši ztrácí jenom dva body na postup do první ligy. „Rádi bychom takové postavení minimálně udrželi. Můžeme být černým koněm, moc se s námi nepočítá. Spíš se mluví o Příbrami, Českých Budějovicích, Opavě. Tým jsme omladili a mrzí nás, že jsme nepřivedli ještě aspoň jednoho obránce. Jejich současný počet je dost na hraně.“

autor: Jakub Malý
Spustit audio