Jablonský odklepne dražbu pro dobrou věc. Výtěžek poputuje do Horního Jelení

28. listopad 2022

S koncem roku přibývá dobročinných aktivit. Tradiční benefiční večer pořádá SKP-CENTRUM, tedy jeden z největších poskytovatelů sociálních služeb v Pardubickém kraji.

„Letos slavíme 30 let působení. Našimi klienty jsou osoby ohrožené sociálním vyloučením. Pracujeme s lidmi se zdravotním postižením, lidmi v krizi, těmi, kteří zažívají domácí násilí, ale i s lidmi na ulici a seniory,“ říká zástupkyně centra Zuzana Kolářová.

Poděkování podporovatelům

Sedmáctý Benefiční večer pro SKP-CENTRUM se uskuteční v neděli 4. prosince na pardubické radnici. Jeho hlavním bodem bude dražba uměleckých děl. Výtěžek poputuje službě Domov Simeon v Horním Jelení.

„Nám se povedlo vybudovat zastřešenou pergolu místo stávající terasy. Klienti ji hojně využívají při volnočasových aktivitách, odpočinku i návštěvách. Je z ní krásný výhled na Orlické hory. Pro některé klienty je pobyt venku vzácný. Rádi bychom pergolu doplnili o zasklené posuvné stěny, čímž bychom pobyt prodloužili při nepřízni počasí,“ popisuje za Simeon Kateřina Filipová.

Dražba má být klasická, s kladívkem, povede ji herec, moderátor a imitátor Petr Jablonský. Letošní kolekce zahrnuje fotografie, keramiku, malby, šperky a další díla umělců hlavně z Pardubického kraje. Veřejnost si je může prohlédnout na webu. Akce je totiž jinak jenom pro zvané hosty, partnery, dárce, spolupracující organizace. Jde o jakési poděkování za celoroční spolupráci a přízeň.

autor: Jakub Malý
Spustit audio