Jak na dokonalý vývar? Autorka kuchařek poradí

4. duben 2014

Jaké maso se hodí na svíčkovou, jak připravovat sumce nebo míchaná vajíčka. To vše se dozvíte z hrníčkové kuchařky s názvem První kroky v kuchyni, kterou napsala Jaroslava Pechová.

Jak se svěřila v Radioporadně, hrníčkové kuchařky začala psát proto, aby si vydělala na vydávání svých básní. A nápad zafungoval. V knihách spisovatelky Jaroslavy Pechové najdete drobné rady nejenom pro začínající kuchaře.

Pár polévkových tipů vám nabídneme už teď:

  • vodu na polévku z masa či kostí osolíme jen mírně, abychom nezabránili vyluhování minerálních solí
  • teprve před dokončením polévku dostatečně osolíme a okořeníme
  • kosti krátce opečeme v horké troubě, teprve potom je vložíme do studené vody a zvolna vaříme
  • vaříme-li v polévce tučné maso, polévku necháme vychladnout a tuk sebereme
  • aby měla polévka zlatavou barvu, přidáme do ní při vaření rajče, trochu nastrouhané mrkve, špetku šafránu nebo několik omytých slupek cibule

Tak dobrou chuť a ničím nerušený poslech Radioporadny, kterou vás provede moderátorka Jitka Slezáková.

autor: jsl
Spustit audio