Jak na dokonalý vývar? Autorka kuchařek poradí
4. duben 2014
Jaké maso se hodí na svíčkovou, jak připravovat sumce nebo míchaná vajíčka. To vše se dozvíte z hrníčkové kuchařky s názvem První kroky v kuchyni, kterou napsala Jaroslava Pechová.
Jak se svěřila v Radioporadně, hrníčkové kuchařky začala psát proto, aby si vydělala na vydávání svých básní. A nápad zafungoval. V knihách spisovatelky Jaroslavy Pechové najdete drobné rady nejenom pro začínající kuchaře.
Pár polévkových tipů vám nabídneme už teď:
- vodu na polévku z masa či kostí osolíme jen mírně, abychom nezabránili vyluhování minerálních solí
- teprve před dokončením polévku dostatečně osolíme a okořeníme
- kosti krátce opečeme v horké troubě, teprve potom je vložíme do studené vody a zvolna vaříme
- vaříme-li v polévce tučné maso, polévku necháme vychladnout a tuk sebereme
- aby měla polévka zlatavou barvu, přidáme do ní při vaření rajče, trochu nastrouhané mrkve, špetku šafránu nebo několik omytých slupek cibule
Tak dobrou chuť a ničím nerušený poslech Radioporadny, kterou vás provede moderátorka Jitka Slezáková.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka