Jak se líčí svět!? Putování po světě za krásou lidských tváří s kosmetičkou Vlastou Libotovskou

Blíží se vánoční svátky a konec roku - dny, kdy nás čeká spousta setkání, kdy si uděláme čas na příbuzné, kamarády, přátele nebo na kulturu. A kdy se zvláště ženy budou snažit vypadat co nejkrásněji. Proto bude tentokrát na tato témata reagovat i pořad "Na cestách s Petrem Voldánem".

Čtěte také

Cestovat světem totiž budeme za krásou a to s Vlastou Libotovskou z Kostelce nad Orlicí. Mnozí z vás ji z vysílání Českého rozhlasu Hradec Králové určitě znáte - nejednou už především ženám v rozhovorech s Ladou Klokočníkovou poradila, jak pečovat o pleť nebo jakou volit kosmetiku.

Jenomže v pořadu na cestách to bude jiné, budeme mapovat, jak se krášlí svět. Zastavíme se ve Španělsku, v Itálii, s Vlastou Libotovskou se podíváme i do Francie. Ale historické zastávky uděláme kupříkladu také v Egyptě, Indii i Číně. Zkrátka, bude to výprava za krásou hned několika světadíly.

Králík i rtěnka Kleopatry

Ani tentokrát nechyběl při natáčení můj cestovatelský kufřík a vy se například dovíte, proč v něm byl plyšový králík. A cestování za krásou zahájíme s Vlastou Libotovskou v hodně exotických destinacích. Indie, Egypt, Řecko, Řím, Čína - všude tam pátráme po počátcích kosmetiky a péče lidstva nejen o krásu, ale hlavně o zdravou pleť.

Také ingredience budou možná překvapivé - mletí brouci, mléko i med.

Nejen salony, také moře

Když Vlasta Libotovská cestuje, je to často spojené z "průzkumem" kosmetických salonů a v minulých letech i se stážemi nebo kurzy. Postřeh ze Španělska třeba ohledně krášlení? Těžko údajně uvidět ženu bez náušnic.

Vlastu Libotovskou zaujal nejen králík

Ale kosmetička ve Španělsku neopomenula například obdivovat v Barceloně světoznámý chrám Sagrada Família. A co je pro mého hosta magnetem, to je prý moře. Vítězí jednoznačně nad horami. I když…

Sen - Machu Picchu - naplněn

Jestli kdy měla Vlasta Libotovská cestovatelský sen, pak to byly ruiny kultovního města Inků vysoko v peruánských Andách. A tenhle sen se jí vyplnil a jak uslyšíte v pořadu " Na cestách", je to jeden z jejích dosavadních největších zážitků z putování po různých zemích. Viděla jeden z nových sedmi divů světa. Ale nebyl to jediný silný moment z Peru.

Kbelík u šamana

Jestli se nepletu, tak za šamanem jsme se s hosty pořadu ještě nevydali. Tento exotický, unikátní zážitek z tajemného světa tak trochu nadpřirozeného vám Vlasta Libotovská barvitě vylíčí. A odhalíme mimo jiné, proč má šaman jako pomůcku kbelík.

Čím voní Francie, Itálie nebo Rakousko

Cestovat s Vlastou Libotovskou znamená neustále momenty cestovatelské a turistické prokládat "odbočkami" do světa kosmetiky, včetně třeba vůní. Zajímá vás, čím voní Francie - což je možná docela lehká otázka i pro mne, jako pro laika? Ale jak je to s vůní Itálie a co je charakteristické pro Rakousko?

Neprozradím, odpovědi najdete při poslechu našeho zajímavého a pestrého rozhovoru s Vlastou Libotovskou.

Lochneska, šálek 007 a Sean Connery

Co spojuje hosta u mikrofonu s figurkou lochnesky, šálkem s lakonickým označením "007" a jedním z "největších" Skotů? Uslyšíte skoro pohádkový příběh o tom, jak Vlasta Libotovská nejprve nevěřila telefonátu s oslovením, aby se starala o vizáž legendárního představitele agenta Bonda i dalších drsných hrdinů mnoha filmů.

Čtěte také

Nakonec ale všechno do sebe zapadlo a profesionálka na slovo vzatá pečovala o Seana Conneryho po dlouhé týdny při jeho natáčení v Praze. Budeme při tom trochu i ve Skotsku, na britských ostrovech a málem i na Bahamách.

Další pokračování pořadu "Na cestách s Petrem Voldánem" a tentokrát s Vlastou Libotovskou bude pestré, voňavé, inspirativní a skoro už sváteční. Tak si nás nalaďte na stanicích Český rozhlas Hradec Králové nebo Český rozhlas Pardubice jako obvykle v pondělí po zprávách v 18:00. Případně vyhledejte v audio archivu pořadu. Těšíme se na vás.

Petr Voldán
Milan Baják

autoři: Petr Voldán , baj
Spustit audio

Související