Jak vypadat úžasně? Radí profesionální stylistka a kadeřnice

31. březen 2016

Chcete vypadat dobře? Nejste spokojení se svou vizáží ani s oblečením ve skříní? Jak se proměnit do krásy v Radioporadně řekly kadeřnice Dagmar Popová a stylistka Gabriela Tomková.

Příroda se obléká do nového kabátu. Všechno bude brzy zářit barvami a bude nové. Proč byste se nemohla proměnit i vy? Máte pět let stejný účes, od střední školy se líčíte stejně a šatník by potřeboval probrat? Pusťte se do toho s jarním úklidem.

Začněte doma ve skříni

Chystáte se o víkendu umýt okna? To počká. Máme pro vás jinou práci. Rodinu pošlete na výlet a vrhněte se na své oblečení. Sneste na jedno místo všechno, co najdete a začněte třídit. Pryč s věcmi, které jste neměla několik let na sobě a do kterých se třeba už ani nevejdete. Podívejte se, co naopak nosíte ráda a často.

„Na jaře držíme detox, hubneme, dáme se ostříhat. Výměna šatníku k tomu patří," myslí si Gabriela Tomková. Jakmile budete mít roztříděno na věci, které vám zabírají akorát místo v policích a na ty, co unosíte, můžete se pustit do dalšího dělení. Zazimujte šály, teplé bundy a kozačky. Ať máte ve skříni to, co aktuálně užijete. Bude se vám mezi jednotlivými kusy i lépe orientovat.

Proměna z projektu Pretty woman Day

„Zkontrolujte i kvalitu. Jestli na svetru nejsou žmolky nebo něco nepotřebuje opravit," radí Gabriela Tomková. Uvidíte, jakou radost vám taková očista udělá. Hned se budete cítit lépe.

Než vyrazíte do butiků

„Určitě doporučuji si udělat nákupní seznam s tím, co opravdu potřebujete," říká Gabriela Tomková. V obchodech vás čeká spousta lákadel. Naaranžované módní oblečení na figurínách ve výloze vypadá dobře. Když se necháte unést, nakonec si domů odnesete něco, co nepotřebujete, a nesluší vám.

„Na seznamu by měly být základní kousky, které nejčastěji využíváte. Určitě to nejsou flitrované šaty, to spíš pořádné džíny," podotýká Gabriela Tomková.

Pokud vám prodavačka tvrdí, že ve všem vypadáte dobře, jděte nakupovat jinam. Odborník by vám měl poradit se správným střihem i barvou. Můžete samozřejmě odmítnout styl, který vám nesedí.

Nejčastější chybou je, že si často volíme něco, co není úměrné k naší postavě. Ne každý módní hit nám musí slušet. Nezapomeňte na doplňky. Podle Gabriely Tomkové je to třešnička na dortu. „Dokáží ozvláštnit obyčejnou bílou košili. Existuje nepřeberné množství náušnic a náhrdelníků. Můžete se vyřádit," dodává stylistka.

Co s vlasy?

Jestli vám kadeřnice je ochotná vytvořit na hlavě cokoliv, na co si vzpomenete, zřejmě ji na vašem vzhledu nezáleží. Profesionál s vámi prodiskutuje možnosti s ohledem na vaši osobnost i typ postavy nebo tvar obličeje. Například Krátké mikádo sluší vysoký štíhlým ženám. Když je klientka malá a má nějaké to kilo navíc, tak ji mikádo další kilogramy opticky přidá. „Volí se takový střih a barva vlasů, aby to té dané ženě opravdu sedělo a byla v tom krásná," říká Dagmar Popová.

Proměna z projektu Pretty woman Day

Správná volba kadeřníka je klíčová. Pokud nejste spokojení, hledejte dál. Stojí za to si najít profesionála, který vám sedne. Když vám to nesluší, nehledejte chybu u sebe. Není to ani kvalitou vlasů ani tvarem vašeho obličeje. Skutečný odborník si umí se vším poradit tak, abyste vypadala dobře. Navíc údržba kvalitně ostříhaných vlasů je snadná a rychlá. „Kadeřník vám v salonu ukáže, jak si účes upravit a co se s ním dá všechno vykouzlit," dodává Dagmar Popová.

Trendy pro jaro 2016

Jaké jsou letošní trendy? Sází se hlavně na přirozenost. „Přírodní tóny a prosvětlené konečky vlasů jako od sluníčka. Nosí se už zmíněná mikáda a ofiny," uvádí Dagmar Popová.

Co se týká líčení, jsou tu dva směry. Buď líčení jemné a přírodní hodící se právě pro jarní dny, dobu detoxu těla i duše. Do společnosti se naopak můžete odvázat.

„Make-up se přežene, použijete třeba výraznou barvu na oči, flitry na pusu," říká Gabriela Tomková. Pozor na černou linku. Když není namalovaná správně, může vás udělat starší. Jestli si nejste jistá, opět stojí za to si nechat poradit. Zajděte si za vizážistou. Doporučí barvy, způsob líčení, poradí triky. A hlavně vás všechno naučí. Díky tomu to později zvládnete před zrcadlem sama. „Těch pár set korun se vyplatí investovat," říká Gabriela Tomková.

Proměna v krásnou ženu

Gabriela Tomková a Dagmar Popová spojily společně své profesní zkušenosti a nápady a rozjely tzv. Proměny. Nabízí svým klientkám, že je změní. Poradí s účesem, vhodným líčením a kousky oblečení, které dobře padnou a vypadají šik. Proměny jsou pro ně výzvou a baví je.

„Prvním předpokladem je, že žena touží po nějaké změně. Nemá smysl měnit někoho, kdo je spokojený," říká Gabriela Tomková. Klienty chtějí něco nového často v určité životní fázi. Například maminky po mateřské dovolené vracející se do práce. Nesedí jim staré oblečení, účes doma příliš neřešily, proto se rozhodnou se sebou něco udělat.

„Není to jenom o té proměně. Je to pro ženu i zážitek. Užije si den pro sebe, kdy o ní pečují profesionálové," říká Dagmar Popová a připomíná slavný hollywoodský trhák Pretty Woman, ve kterém kolem hlavní hrdinky všichni běhali s róbami, botami, česali ji a hýčkali.

Proměna z projektu Pretty woman Day
autor: PRO
Spustit audio