Jedenáctá porážka v řadě. Přijde mi, že si šli jen zabruslit, říká Lubina

20. prosinec 2018 12:40

Pardubičtí hokejisté si připsali další, už jedenáctou porážku v řadě. Vítkovicím podlehli na svém ledě 2:5 a dál jsou poslední. A hlavní trenér Ladislav Lubina se po zápasu za nic neschovával a nenasazoval si růžové brýle.

Už v páté minutě ztráceli pardubičtí dvě branky, a i když se pak dokázali gólově prosadit, na body to nestačilo.

Ještě se diváci ani pohodlně nestačili usadit a už pardubický tým prohrával o dva góly. Přišlo snížení, ale pak zase odskočení soupeře, který si držel dostatečný náskok a nakonec odvezl z pardubické arény všechny body.

Jeden konkurenceschopný útok

Výsledek a především výkon byl velkým zklamáním pro hlavního pardubického trenéra Ladislava Lubinu.

Čtěte takéNovým trenérem hokejistů Pardubic je Ladislav Lubina

„Já jsem čekal od našeho mužstva podstatně něco jiného, možná se mi dneska ještě víc otevřely oči, než za těch 14 dní, co tu působím. Připadá mi, že jsme tady skupina volnomyšlenkářů, kteří si mezi mantinely nejdou ani tak zahrát hokej, jako spíš zabruslit a s takovým přístupem k utkání nelze v extralize vůbec fungovat. Budeme se tím muset zabývat a nějaké řešení určitě najdeme.“

Připadá mi, že jsme tady skupina volnomyšlenkářů.
Ladislav Lubina, trenér

Vítkovičtí byli na ledě lepším týmem, dokázali si vypracovat více šancí a ty taky využít. Schopnost vyrovnat se soupeřům to je to, co pardubickému týmu chybí. „Bohužel, už jsem to říkal po posledním zápase před přestávkou, máme jeden útok, který je jakž takž konkurenceschopný jakémukoliv soupeři a je to dáno jenom tím, že můžou bruslit a jsou v pohybu a dodržují jakž takž nějaké věci,“ doplňuje hlavní trenér.

Dodržování pokynů a taktiky je věc, kterou u zbytku týmu Lubina postrádá a chybí mu. Stejně tak mu vadí, že nejvíc naštvaný po porážce je trenér a ne kabina. „My nemáme žádný přenos věcí z tréninku do utkání, nemáme přenos z videa, z teorie. Takový svobodomyslný hokej nelze produkovat. Vadí mi, že hráči nemají vůbec zodpovědnost vůči sobě, svému výkonu, výkonu pětky a celého mužstva. Tím se určitě budeme zabývat,“ řekl po jedenácté porážce v řadě hlavní trenér pardubických hokejistů Ladislav Lubina.

autor: gut
Spustit audio

Související