Kapří hranolky, hmyzí menu, zdravý hamburger. Mrkněte do jídelníčku Fresh festivalu

14. červen 2019

Na pardubickém závodišti se bude ochutnávat, hodovat, degustovat. Tradiční akce znovu přiváží známé osobnosti a chystá taky spoustu novinek.

Nedílnou součástí Beko Fresh festivalu bude i letos Zdeněk Pohlreich. „Dorazí taky další šéfkuchaři Roman Vaněk, Ivan Vodochodský, ale i herec a bloger Lukáš Hejlík. Ten na hlavním pódiu pokřtí svoji novou knihu 365 Gastromapa a navíc vystoupí se scénickým čtením nazvaným Listování. Rozhodli jsme se přidat trochu víc kultury. Proto zahraje Pražský pouťový orchestr,“ říká za pořadatele Petr Jirásek.

Restaurace jedou za vámi

Možná rádi ochutnáváte, ale nebaví vás cestovat mezi nejlepšími podniky. „My všechno dovezeme na jedno místo a na návštěvnících už je celý den jenom ochutnávat, zkoušet, popustit uzdu fantazii. Chceme zvýšit laťku prezentované gastronomie a přitáhnout to nejlepší z celé republiky.“

Čtěte takéDominantou kuchyně je stojan na šunku. Ivan Vodochodský jede na španělské vlně

Podle organizátorů si pochutnáte třeba na kapřích hranolkách, speciality připravované na otevřeném ohni naservíruje kočovná škola vaření a pouliční občerstvení nabídnou street bistra. Nebude chybět šéfkuchař Petr Ocknecht se svým hmyzím menu.

Zóny pro fajnšmekry

Jednou z novinek letošního ročníku je vinařská zóna s velkokapacitním stanem. „Budou tam řízené degustace. Lidem dáme zážitek jako z moravských sklípků. Otevřeme i pivní zónu zaměřenou na minipivovary. Další novinku představuje dětská zóna. Odrostlejší děti se naučí připravit si malou svačinku, ozdobit cupcake a uvidí vystoupení Kouzelníka Pana Kravaty. Chystáme oblíbené atrakce anebo zázemí pro kojence a batolata,“ popisuje Jirásek.

Festival se letos zapojil do boje proti plastům. Nádobí by mělo být výhradně z ekologického materiálu. Návštěvníci si sami můžou přinést vlastní sklenici a příbor.

Pardubické dostihové závodiště akci hostí posedmé v historii. V sobotu 15. června se jeho brány otevřou od 10:00 do 20:00, v neděli od 10:00 do 17:00. Český rozhlas Pardubice odvysílá v sobotu po 11. hodině přenos přímo z místa.

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související