Kasárna Na hůrkách získají nového majitele

30. říjen 2002

Čtyři objekty bývalých kasáren Na hůrkách v Pardubicích získají nového majitele. Město areál bezplatně získalo od ministerstva obrany a o využití těchto největších budov dosud bezúspěšně jednalo například s firmami Foxcon či Era. Svým záměrem nakonec zastupitele přesvědčil soukromý podnikatel z Třebechovic pod Orebem - podrobněji námětek primátora Jiří Razskazov:

"V jednom domě uvažují o tom, že by byly vysokoškolské koleje - což víme, že je velký problém s ubytování studentů v Pardubicích i při uvažovaném rozšiřování univerzity. V dalším domě plánují, že by vybudovali startovací byty pro mladé rodiny za své náklady, což město samozřejmě vítá, protože bytový problém je velký a o využití dalších dvou objektů v případě, že se počítá, že by tam byla taková nadstandardní ubytovna i pro třeba zahraniční pracovníky firem, které f Pardubicích podnikají."

armáda
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.