Knihovny k "Měsíci internetu"

3. březen 2003

Více než 250 knihoven se zúčastní letošního ročníku projektu Březen měsíc internetu. Knihovny nabídnou v březnu zlevněný nebo bezplatný přístup k internetu, školení pro práci s počítačem a pro vyhledávání ve svých elektronických databázích a jiných informačních zdrojích i těm, kteří nejsou jejich zaregistrovanými čtenáři. Jakou nabídku připravila krajská knihovna v Pardubicích zjistila Kateřina Prouzová.

Celý měsíc můžete počítat se slevou poplatku za přístup na internet na 50 haléřů za jednu minutu. Zdarma budou probíhat dva druhy školení "Poprvé na internetu" a "Orientace na internetu". Druhou a třetí středu v březnu proběhne v pardubické knihovně soutěž. Nejmladší děti budou soutěžit v kresbě, mladší školní děti budou hádat formou kvízu otázky z oblasti literatury. Nejstarší kategorie dostane za úkol doma napsat krátkou pohádku, povídku nebo básničku. Měsíc ve znamení internetu proběhne také v městské knihovně v Ústí nad Orlicí. Kromě vzdělávacích programů připravila na 28. březen akci "Noc s Andersenem", při které děti stráví v knihovně celou noc předčítáním, soutěžemi a internetovými diskuzemi.

Březen, měsíc internetu
autor: PRO
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.