Kočky do kavárny patří. Zabydlují se tam i dva noví kocouři

2. listopad 2021

Kočičí kavárna v Pardubicích má dva nové obyvatele, kteří návštěvníkům zpestří chvíli odpočinku u kávy. Jsou to dva mladí kocouři Grey a Felix, které si majitelka Kočičí kavárny v Pardubicích vybrala jako příjemné společníky pro své zákazníky.

„Naše kavárna je skutečně domovem pro kočky, které neměly štěstí při svém startu do života. Jsou to většinou zachráněné kočky z útulků. Během lockdownu nám přibyl stříbrošedý kocourek, tak jsme ho pojmenovali Grey. A druhým zachráněným je výstavní černobílý Felix.

Nechtěných koček po lockdownu neubylo

Osudy dvou zachráněných kocourů z kočičí kavárny Pardubice popisuje majitelka Jarmila Jelínková.

„Felix je kotě, které porodila kočka v nejmenovaném domově seniorů. Paní, která se tam o ni starala, zavolala do Lovčic u Čáslavi do kočičího depozita. Tam byla kočka i s koťaty převezena, majitelka depozita se postarala o jejich zdárný vývoj.  Po kastraci se kočka vrátila do domova seniorů, kde na ni byli zvyklí. A koťátka zůstala v depozitu, odkud se v brzké době dostala k novým majitelům. Jedno z koťat – Felixe, jsem si vybrala proto, že vypadá podobně jako kocourek Adam, který nás nedávno opustil.“

Kocour Felix z kočičí kavárny Pohoda

Depozitum je soukromý útulek, který slouží jako azyl. Kočku, která se tam dostane, dají dobrovolníci do pořádku a nabídnou dalším lidem, do nové rodiny. Samozřejmě jsou kočky, které už nejsou schopny umístění. Například v Lovčicích u Čáslavi mají 45 koček, které nejsou umístitelné. Pro majitelku depozita je to velmi složitá situace.

„Přes léto se útulky zase zaplnily, protože lidé jsou nezodpovědní a kočky nekastrují. Zapečetěná krabice s koťaty někde v lese není žádnou výjimkou,“ mluví z vlastní zkušenosti Jarmila Jelínková.

Kočka jako danajský dar

Druhý kocour, který teď svým zjevem zdobí prostředí kočičí kavárny v Pardubicích, byl nechtěným dárkem do rodiny, kde o kočky příliš nestáli. Na kotě mainské mývalí kočky neměli ani dostatek času a trpělivosti. Proto se ocitlo shodou náhod v kavárně. „Grey je nádherný, do kočičí kavárny dobře zapadne, určitě ho hned poznáte, pokud se přijedete podívat,“ uzavírá Jarmila Jelínková.

Kocour Grey v kočičí kavárně
Spustit audio

Související