Kolaps dopravy. Náledí v Pardubicích na několik hodin zastavilo i MHD

15. leden 2019 08:07

Pardubice večer ochromilo náledí. Kolabovala doprava, zastavily se i městské autobusy. Kvůli ledu na silnicích a dlouhým kolonám navíc nemohly sypače projet centrem města. Na mostech a v podjezdech zůstali uvěznění řidiči, kteří nemohli tam ani zpět.

Náledí Pardubice ochromilo zhruba mezi šestou a půl sedmou večer, přímo při večerní dopravní špičce. Ucpané byly hlavní silnice, ale i ty vedlejší. V zastávkách zůstalo stát více než šedesát spojů městské hromadné dopravy. Informaci pro cestující dopravní podnik zveřejnil na facebooku a na světelných tabulích ve městě. Stejně oznámil i opětovné spuštění dopravy.

„Bydlím přes půlku Pardubic, dá se to ujít, ale je tady led, auta stojí,“ říká cestující, který čekal na spoj na Masarykově náměstí.

Uježděný sníh začal na vozovkách rychle namrzat

Silničáři nasadili veškerou dostupnou techniku a Služby města Pardubic povolali do práce dodatečně další řidiče. Jenomže nastal problém, řidiči se přes ucpané město a kolony nemohli k sypačům vůbec dostat.

Lidé nemohli využít služby MHD, a proto část z nich chtěla využít služeb taxi. „Vůbec to nejede, teď by nestačilo ani kdyby tu bylo deset taxislužeb,“ říká jeden z taxikářů. „Pár lidí jsem přepravil, ale velmi obtížně.“

Situace se začala uklidňovat kolem půl deváté večer. Rozjely se kolony a částečně i MHD.

autoři: zen , sov | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související