Křeček se nenašel, Chrudim může postavit skatepark

12. červenec 2019 10:25

Město Chrudim může v budoucnu postavit u levého břehu Chrudimky skatepark. Informace o tom, že v místě žije chráněný křeček polní, se nepotvrdily. Průzkum jeho výskytu trval od jara do léta.

Skatepark má stát u cyklostezky mezi levým břehem Chrudimky a okružní křižovatkou u obchodního domu Tesco.

V lokalitě bylo sedm zemních nor, ale nejspíš už nebyly obydlené. Odborníci kolem rozmístili pasti, které uloví zvíře a neublíží mu. Kolem rozsypali také takzvaná písková lože, která zachycují zvířecí stopy.

Křeček polní

Místo křečků přišel ježek

Křeček se za několik měsíců neobjevil, odborníci chytili pouze jednoho ježka východního. Kdyby křeček v lokalitě žil, mělo město povinnost ho odchytit a přestěhovat na jiné vhodné místo.

Skatepark bude v záplavovém území, proto Chrudim musela získat povolení odboru životního prostředí a Povodí Labe. Sportoviště bude mít rozlohu 1500 metrů čtverečních. Rampy a pojezdné plochy budou betonové. Překážky budou propojené do sekcí. Jejich obtížnost bude stupňována.

Nové sportoviště nahradí starší skatepark, který je u zimního stadionu vedle letní plovárny. Na uvolněném místě město z části postaví komunikaci, z části parkoviště.

zdroj: ČTK

Související