Do Chrudimi se chystají lovci křečků. Kvůli novému skateparku

27. březen 2019 10:10

V Chrudimi se chystají lovit křečky. Město připravuje stavbu nového skateparku za několik milionů korun. Jenže místo, kde má adrenalinová atrakce stát, si už vybral chráněný hlodavec. A proto bude nutné ho opatrně přestěhovat.

„Křeček teď vylézá a hledá potravu. Tu nemá, to znamená, pokud mu tam nachystáte nějaké odchytové klece s nachystanou potravou, tak on do té klece vleze, ta se zaklapne a vy ho převezete na jiné vhodné místo,“ popsal plánovaný hon na křečka starosta Chrudimi František Pilný (ANO).

Hlodavec se zabydlel u řeky Chrudimky nedaleko obchodního Tesco. Právě tam by měl stát nový skatepark. Současné sportoviště je zastaralé a vlastně i nebezpečné, vysvětluje místostarosta Chrudimi Aleš Nunvář (Piráti): „Nový skatepark bude betonový, ten stávající je dřevěný, proto je hlučnější. Nový bude větší, bude kolem stezka, imitace ulice, kde mohou skateboardisti, lidi na koloběžkách a na kolách jezdit na překážkách a uprostřed toho bude takzvaný bazén, kde mohou jezdit v U-rampě.“

Velký skatepark v areálu U Cementárny

Moderní betonový areál ale není levná záležitost. Původně měla Chrudim v rozpočtu na stavbu pět a půl milionu. Pak ale odhadovaná cena ještě vyskočila, říká místostarosta Petr Lichtenberg (Chrudimáci): „V momentě kdy se tu začalo mluvit o ceně 8,2 milionu korun, tak se to stalo součástí diskuzí mezi námi, protože to se nelíbilo nikomu.“

Zastupitelé města kývli na sedm milionů, radnice chce rozpočet ještě o milion srazit. Stavba začne po přestěhování křečka. A hotová by mohla být ještě letos.

Spustit audio

Související