Krůtí prsa na pomerančích
Suroviny: 600 g krůtích prsou, 1 pomeranč, 1 mrkev, 1 svazek zelené cibulky, 100 ml bílého vína, 50 g vlašských ořechů, 3 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky mletého zázvoru, špetka mleté pálivé papriky, hrubě mletý pepř, sůl
Postup:
Maso omyjeme, nakrájíme na větší kousky a osolíme. Na pánvi ho na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme. Maso vyjmeme a na oleji krátce orestujeme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a kolečka dobře omytého pomeranče. Přidáme pepř, zázvor, papriku a nasekané ořechy. Podlijeme bílým vínem, přidáme opečené krůtí maso, přisolíme a přikryté podusíme 15 - 20 minut. Ke konci vmícháme na větší kousky nakrájenou lahůdkovou cibulku a ještě chvíli dusíme.
Příloha:
rýže nebo s bramborová kaše.
Vaříme s Habadějem v sobotu 30. června 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.