Kuchyň v zoologické? To byste se divili!

Kuchyň v zoologické? To byste se divili!
Ovoce a zelenina. Co myslíte? Uspěli byste s těmito pochutinami v zoologické zahradě? Odpověděla nám mluvčí Zoo Dvůr Králové nad Labem Jana Myslivečková.
„S ananasem bychom určitě neuspěli u šelem a taky u většiny kopytníků“, říká Jana Myslivečková. Nakrmit zvířata, to je dnes doslova věda. Vše je v nerezu a chromu. „Kdybychom srovnali vybavení kuchyně v zoologické a kdejaké restaurace, asi bychom se divili“, podotýká mluvčí.
Dříve se v zoologické zahradě krmilo třeba lehce nahnilým ovocem a zeleninou. Dnes tohle neexistuje. Zoo Dvůr Králové nad Labem odebírá vše v prvotřídní kvalitě. „Díky tomu zoo ušetří hodně peněz za veterinární péči a léčbu“, upozorňuje Jana Myslivečková. Zvířata mají stanovené krmné dávky na vědecké úrovni, aby dostala všechny potřebné látky.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.