Kuřecí placičky s bramborovou kaší. Rychlý a jednoduchý oběd za který vás děti určitě pochválí
Dnes pro vás máme báječný recept, který potěší všechny milovníky kuřecího masa. Příprava vám zabere jen chvilku a potřebovat budete jen několik surovin.
Placičky z kuřecího masa si můžete vyrobit, pokud zapomenete včas vyndat zmražené maso. Na placičky jej totiž potřebujete nakrájet na malé kousíčky a ty se dokonce z mírně povoleného masa krájí mnohem lépe než z čerstvého. A nakrájené poté daleko rychleji rozmrznou úplně.
Suroviny:
600 g kuřecích prsních řízků, 2 malé stroužky česneku, 1 malá cibule,
5-6 snítek bazalky, 60 ml smetany ke šlehání, 2 malá vejce, 2 špetky kajenského pepře, sůl a čerstvě mletý, rostlinný olej na opékání, 1 citron
Postup:
Maso pokrájíme a vložíme do mixéru spolu s česnekem, cibulí, otrhanými lístky bazalky, smetanou a vejci. Okořeníme kajenským pepřem, osolíme a opepříme. Mixujeme pouze chvíli, aby v hmotě zůstaly drobné kousky.
V pánvi rozehřejte tenkou vrstvu oleje. Lijeme na ni vždy po malé naběračce směsi a rozprostřeme ji do placiček. Placičky opečeme z každé strany 3 minuty. Poté placičky osušíme na papírových utěrkách.
Podáváme s bramborovou kaší. Těsně před podáváním pokapeme placičky citronem.
Velkou výhodou tohoto receptu je i to, že pokud se vám nechce stát u plotny, můžete udělat placičky na plech vystlaný pečícím papírem a šoupnout je upéct do trouby.
Související
-
Kuře zapečené s pikantní směsí
Jednoduchá příprava a na konci na vás bude čekat úžasně šťavnaté maso s výbornou šťávou. Zkrátka ideální tip na rychlou večeři.
-
Kuřecí paličky na paprice s houbami a rajčaty vás překvapí svou jedinečnou chutí
Kuřecí paličky jsou velmi rozšířenou a levnou komoditou, se sháněním by problém být neměl. Klíčová je propečenost a prakticky samovolný odpad masa od kostí.
-
Je spousta možností jak si připravit kuřecí kapsu. Plněná kuřecí prsa vás nikdy nezklamou
Máte rádi kuřecí maso? Někdo dává přednost grilovanému kuřeti, jiný má rád kuřecí kousky v nějaké směsi. My pro vás ale máme jiný tip! Zkuste s námi plněná kuřecí prsa.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.