Kvůli demolici mostu budou mezi Pardubicemi a Hradcem Králové výluky na trati

24. březen 2023 08:48

Od tohoto víkendu čeká na cestující na železniční trati Hradec Králové – Pardubice několik výluk. Jsou spojené s plánovaným zbouráním mostu na silnici I/36 v části Pardubic Doubravice.

Výluky budou převážně v nočních hodinách, během dne bude trať uzavřená o Velikonocích, oznámilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Nejdříve jsou naplánované v čase od 23:20 do 04:35 přípravné práce pro demolici přímo v kolejišti.

První a druhá traťová kolej mezi Rosicemi nad Labem a Stéblovou budou uzavřené v noci na 25. března a noc následující a pak každou noc od 29. března do 7. dubna.

Demolice v dubnu

Samotná demolice mostu provoz přeruší na tři dny, vždy od 07:30 do 18:30. Uzavřena bude 8. dubna druhá traťová kolej v úseku Stéblová – Rosice nad Labem a první traťová kolej v úseku Rosice nad Labem – Stéblová ve dnech 9. a 10. dubna.

Stavbaři už v únoru vysunuli nad trať mostní provizorium. Přemostění funguje pro oba směry, součástí je i lávka pro pěší a cyklisty. Modernizace nadjezdu vyjde na více než 110 milionů korun, první řidiči po novém mostu pojedou v listopadu.

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související