Letohradská radnice nabídne k prodeji další desítky pozemků nad Bažantnicí

7. březen 2019 07:10

Nová letohradská čtvrť nad Bažantnicí se bude dál rozrůstat. Po velkém zájmu o prvních přibližně 50 parcel pro stavbu rodinných domů město připravuje dalších 30. A i o ně je zájem.

Domy z první etapy ještě nejsou zdaleka hotové všechny a už se připravuje druhá etapa, pozemky pro výstavbu by měly být připravené nejpozději v létě 2020.

V první etapě město nabízelo 48 parcel ve druhé jich nabízí 30. Zastupitelé také schválili, že kupní cena za metr čtvereční bude 800 korun bez DPH.

Nová čtvrť je na severním okraji městě vedle silnice směrem na Šedivec. I proto u biatlonového areálu vznikl kruhový objezd, ze kterého je možné do nové čtvrti jet. Vzniklo tam pět nových ulic a dalších pár nejspíš ještě přibyde. Na všech 30 pozemků je také nutné zavést inženýrské sítě. Firma by se do toho měla pustit na konci letošního roku.

Mapka jednotlivých etap výstavby v Letohradě v lokalitě Nad Bažantnicí

Zájem o pozemky nad Bažantnicí projevili podle starosty Petra Fialy lidé z Letohradu i přespolní: „Je to přibližně půl na půl. Považuji za správné, umožnit místním lidem, aby mohli žít v bytech, aby si mohli postavit dům, a také přilákat občany od jinud.“

autor: Josef Ženatý
Spustit audio

Související