Likvidace nebezpečných odpadů

3. březen 2003

Téměř jeden milion korun vynaložila vloni pardubická radnice na svoz a likvidaci nebezpečných odpadů. Na území města se jich přitom v roce 2002 nasbíralo více než 155 tun. Více Drahomíra Bačkorová

Největší část z toho tvořily staré lednice a televizory, ale podařilo se také zlikvidovat velké množství barev, lepidel, pryskyřic, olověných akumulátorů či rozpouštědel. Dále se beze škod na životním prostředí ničily pesticidy, suché články, kyseliny, fotochemikálie, léky a zářivky. Pardubická veřejnost má možnost zbavit se nebezpečného odpadu dvěma způsoby. Jednak jsou pro sběr těchto škodlivin uzpůsobeny dva ze sedmi městských separačních dvorů v Dražkovicích a Nemošicích a jednak mohou občané využít mobilních svozů. Ty organizuje město 4x do roka a občané mohou nebezpečné odpady odevzdat do sběrných automobilů na kterékoliv z jejich 80 zastávek.

popelnice
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.