Litomyšl: o parkovací místa budeme metat los

22. listopad 2002

O místa na novém parkovišti budou losovat v Litomyšli. Parkovací stání budou již zanedlouho k dispozici díky úpravám panelového sídliště Komenského náměstí, kde žije okolí tři set rodin. V atypických, polozapuštěných garážích, na jejichž střeše má vzniknout zahrada, je ale místo pouze pro 40 automobilů. O podmínky získání parkovacích míst se zajímala Tereza Klůsová

Obyvatelé sídliště, kteří chtějí investovat do parkování svého auta 400 Kč měsíčně, musí mít na Komenského náměstí trvalé bydliště. Pokud si vytáhnout šťastný los, jsou povinni před podpisem smlouvy předložit kopii velkého technického průkazu a dokladovat tak vlastnictví vozidla. Jen tak jim bude předáno dálkové ovládání od vrat garáže, která se nachází v centru sídliště. Pronajímatelem parkovacích stání jsou Technické služby města Litomyšle, které garantují smlovou na jeden rok s aktuálním obnovením. Termín veřejného losování je stanoven na 18. prosinec.

litomyšl - smetanovo namesti
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.