Michaela Tomanová skončila v ústavu v Brandýse i jako primářka

4. říjen 2019 10:10

Bývalá dlouholetá ředitelka Rehabilitačního ústavu Brandýs nad Orlicí Michaela Tomanová již ve zdravotnickém zařízení nepracuje. Poté, co na konci března na funkci ve vedení ústavu rezignovala, v září skončila také jako primářka.

Personální audit, který si zadal Pardubický kraj, před časem zjistil v činnosti ústavu problémy. Pracovní poměr Michaely Tomanové byl ukončen dohodou obou stran,“ řekl ČTK mluvčí hejtmanství Dominik Barták.

Čtěte také

Na chování ředitelky a primářky si stěžovaly desítky bývalých i současných zaměstnanců. Auditoři jako slabé stránky označili nedostatek personálu, zejména ve zdravotnických profesích, časté střídání zaměstnanců, a také špatnou pověst rehabilitačního ústavu jako zaměstnavatele.

Zároveň podle zprávy chyběly motivační prvky v odměňování, nedostatečná byla i úroveň řízení a organizace práce. Nedostatky byly podle auditu také v organizační struktuře a vymezení odpovědností a pravomocí u vedoucích zaměstnanců. Naopak mezi silné stránky rehabilitačního ústavu podle auditorů patří nadstandardní pracovní prostředí, a to jak v interiéru, tak i venku.

Podle Mladé fronty Dnes Tomanová poslední den ve funkci ředitelky bez konzultace se zřizovatelem zvýšila zaměstnancům platy o deset procent, což hejtman Martin Netolický (ČSSD) ostře kritizoval. Rehabilitační ústav vede od 1. dubna Světlana Jeřábková, dřívější náměstkyně pro ošetřovatelskou péči v Litomyšlské nemocnici. Uspěla ve výběrovém řízení.

Primáře už ústav mít nebude. Funkce byla v nové organizační struktuře nahrazena pozicí náměstka léčebné péče a odborným zástupcem.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související