Mortadela se často obohacuje o telecí nebo oslí maso
Pravý recept na boloňskou mortadelu pochází z roku 1557. V renesanci těšila vybrané evropské dvory více než prosciutto a roku 1661 získala dokonce požehnání kardinála. Základ tvoří libové vepřové maso protknuté špalíky vepřového tuku, které vytvářejí mozaiku.
Někdy je mortadela obohacená o další druhy masa, zejména telecí a oslí, případně vnitřnosti jako jsou libová líčka nebo dršťky. Hotová mortadela může vážit půl kilogramu, ale také 100 kilo. Správně je nakrájená tenounce. Mortadela se jmenuje i italský film z roku 1971.
Víte, která známá herečka si zahrála ve filmu Mortadela?
a) Sophia Loren – SMS ve tvaru POCHOUTKY A
b) Catherine Deneuve – SMS ve tvaru POCHOUTKY B
Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.
Vítěz získá balíček koření od Kotanyi v hodnotě 500 korun a zapékací mísu na lasagne od společnosti Zepter.
Soutěžíme do úterní půlnoci – 19. dubna 2016!
Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.