Na horách mi vadí kopce, raději dobývám rovník než severní pól. A chtěl bych umět řídit bagr!

Prvního dubna - na “apríla” - jsme po 18. hodině cestovali s hercem Petrem Bruknerem, členem Divadla Járy Cimrmana. Což sice napovídá o tématech živého vysílání mnohé, nicméně jsem přesvědčen, že ta hodinka v kavárně District 5 v Havlíčkově ulici, kde sídlí Český rozhlas Hradec Králové, byla ještě o hodně pestřejší. 

Petr Brukner je totiž nesmírně všestranný a aktivní. A rád i poměrně hodně skutečně cestuje - miluje napřiklad Francii, ale podíváme se také na Sicílii. Je také vášnivým fotografem. Pořizuje portréty hereckých kolegů a přátel, sice už občas využije i moderní techniku, ale stále má “slabost” pro klasický film.

Původně projektant byl v životě i redaktorem pohlednic ve vydavatelství ČTK Pressfoto (že by odtud jeho obliba pohlednic jako takových?) nebo lodníkem na nikdy neplující lodi Čs. plavby labsko - oderské.

Rád jsem se dostal také k jazzu a dalším hudebním láskám Petra Bruknera a je jasné, že i za nimi jsme cestovali po světě.

Kdežto po vlastech českých byly našimi dopravními prostředky vlaky a kolo. Jedno měl obdivuhodný Petr Brukner při našem pražském “kavárensko-knihkupeckém” setkání zrovna v autě. A také jsme se dozvěděli, kudy se jede do “Cukmantlu”.

Nu a pokud jde o Cimrmana a cestování s ním a Petrem Bruknerem - opět jsme se s lékárníkem pokusili o “Dobytí severního pólu” a odskočili si i do Afriky.

Herec a cimrmanolog Petr Brukner

Už je vám jasné, že to nebyla “aprílová” nuda? A je jen na vás, jestli si nás naladíte na vlnách Českého rozhlasu Hradec Hrálové nebo Pardubice.

Těšíme se na vás!

autoři: Petr Voldán , baj
Spustit audio

Související