Na pardubickém závodišti začalo veřejné bruslení

7. prosinec 2021

Na dostihovém závodišti v Pardubicích začala tento týden sezona veřejného bruslení. Pokud bude přát počasí, v provozu bude do února. Kvůli pandemickým opatřením je možné kupovat vstupenky pouze online. Na ploše může být maximálně stovka lidí.

Ledová plocha je umístěná třetí sezonu za paddockem, poprvé byla na dostihové dráze. Dopoledne je určené pro objednané školy, odpoledne od 13:30 může přijít veřejnost. Kluziště si také mohou pronajmout sportovní kluby i amatérští sportovci.

Loni byla kvůli pandemii ledová plocha otevřená pro veřejnost zhruba týden, pak si mohly pronajímat jen kluby. Letos jsou pandemická opatření zatím příznivější. „A také doufejme, že počasí nám bude přát. Největší komplikací je déšť, slunce i vítr,“ řekl ředitel spolku Jaroslav Müller.

Bruslí se i za tmy

Kluziště je osvětlené a je v provozu do večera. Poslední blok bruslení je od 20:00 do 21:00. Otevřené bude sedm v ní týdnu. Vstupné se pohybuje od 20 do 50 korun.

Bruslaři na ledové ploše na dostihovém závodišti v Pardubicích

U kluziště jsou k dispozici uzamykatelné skříňky a v době veřejného bruslení také půjčovna a broušení bruslí. Zdarma jsou k zapůjčení hrazdičky pro začínající bruslaře. Parkování v areálu je bezplatné, případně lze pro dopravu využít autobusů městské hromadné dopravy.

Veřejné bruslení začalo tento týden také v Přelouči na Pardubicku. Město kluziště zhruba za 11 milionů korun postavilo už loni, ale epidemická situace nedovolila jeho otevření. Lidé si tam tak zabruslí letos poprvé.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související