Pardubice zvažují stavbu lávky přes silnici I/37 u závodiště

1. květen 2021 06:07

Pardubice by jednou mohly postavit lávku, která překlene frekventovanou silnici z dukelského lesa k železniční zastávce u dostihového závodiště. Zatím jde o úvahu, náměstek primátora Jan Nadrchal (ANO) ale doufá, že brzy se začne projektovat.

Čtěte také

„Pokud vše půjde dobře, mohli bychom začít projektovat lávku pro pěší a cyklisty. Čistě z důvodu bezpečnosti. Jsem z obvodu, znám to tam, vím, jak tam lidé hodně silnici přecházejí. Jsme na začátku, začínáme od nuly,“ sdělil Nadrchal.

Nebezpečná zkratka

Silnice I/37 vede od Chrudimi ke kruhovému objezdu u Parama, denně tam projedou tisíce aut. Přes silnici si lidé zkracují cestu na železniční zastávku nebo na závodiště, hrozí přitom, že je srazí auto. Na závodiště a zastávku cesta vede podchodem a pak po vzdálenějším nadjezdu, pro někoho je to dlouhá zacházka a riskuje cestu zkratkou, dodal Nadrchal.

O lávce mluvili již členové minulého vedení radnice, ale stavba se nikdy neuskutečnila. Ve volebním programu ji mělo například Sdružení pro Pardubice. Při modernizaci průtahu městem silničáři nakonec opravili podchod směrem k závodišti a do Svítkova. Lávka z lesíku k závodišti se nestavěla.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související