Na radnici v Moravské Třebové přehodnotili rozdělování finančních částek

9. leden 2003

Některé sociálně - společenské organizace v Moravské Třebové projevují v těchto dnech obavy o svou další existenci. Tvrdí, že město odmítá nadále financovat jejich provoz. Jak ale zjistila Věra Pavlasová, jde spíše o přehodnocení finančních částek, které po radnici na svůj provoz požadují.

Patří mezi ně například Zdravé město nebo Centrum volného času, které je určeno na pořádání akcí pro děti ze sociálně slabých rodin a především malé Romy. Jak ale tvrdí starosta Josef Ošťádal, jde spíše o snahy radnice získat na tyto aktivity peníze z grantů. Centrum volného času požaduje z rozpočtu města na letošní rok půl milionu korun a tak vysokou částku si nemůžeme dovolit poskytnout jen na jednu aktivitu pro děti ve městě. Tvrdí starosta Ošťádal. O dalším přístupu k financování zmíněné instituce rozhodne městská rada příští týden.

Moravská Třebová
autor: PAV
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.