Krůtí prsa na pomerančích

Suroviny: 600 g krůtích prsou, 1 pomeranč, 1 mrkev, 1 svazek zelené cibulky, 100 ml bílého vína, 50 g vlašských ořechů, 3 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky mletého zázvoru, špetka mleté pálivé papriky, hrubě mletý pepř, sůl

Postup:
Maso omyjeme, nakrájíme na větší kousky a osolíme. Na pánvi ho na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme. Maso vyjmeme a na oleji krátce orestujeme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a kolečka dobře omytého pomeranče. Přidáme pepř, zázvor, papriku a nasekané ořechy. Podlijeme bílým vínem, přidáme opečené krůtí maso, přisolíme a přikryté podusíme 15 - 20 minut. Ke konci vmícháme na větší kousky nakrájenou lahůdkovou cibulku a ještě chvíli dusíme.
Příloha:
rýže nebo s bramborová kaše.

Vaříme s Habadějem v sobotu 30. června 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka