Vepřové maso s kedlubnami
Suroviny: 400 g libového vepřového masa, 3 lžíce tuku, sůl, mletý pepř, 500 g nastrouhané kedlubny /nahrubo/, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, 100 ml mléka, pažitka, hovězí vývar (může být z kostky)
Postup:
Vepřové maso nakrájíme na malé kostky, vložíme na rozehřátý tuk a chvíli opékáme. Po chvíli maso osome, opepříme, podlijeme trochou vývaru a dusíme pod pokličkou téměř doměkka.
Kedlubny oloupeme, nakrájíme nadrobno nebo nahrubo nastrouháme - přidáme k masu, zalijeme ještě trochou vývaru a dusíme.
Po chvilce kedlubny zahustíme světlou jíškou připravenou ze dvou lžic rozpuštěného másla a dvou lžic mouky. Dobře ji rozmícháme a dusíme do změknutí masa i kedluben.
Nakonec zalijeme mlékem, vmícháme nasekanou pažitku a krátce podusíme.
Příloha: vařené brambory.
Vaříme s Habadějem v sobotu 28. července 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.