Brokolicový nákyp

Suroviny: 300g brokolice, cibule, 70 g pórku, vejce, jeden svazek ředkviček, paprikový lusk žlutý, uzený sýr 70 g, sůl, celozrnný rohlík nebo houska

Postup přípravy:
K cibuli osmažené na oleji přidáme uvařenou a na růžičky nakrájenou brokolici, ředkvičky na plátky, papriku na nudle, pórek na kolečka a orestujeme. Do prochladlé směsi vmícháme žloutky, housku nakrájenou na kostky, nastrouhaný uzený sýr, osolíme a lehce zamícháme sníh z bílků, příp. pažitku. Pečeme dozlatova. Podáváme s bramborem.

Vaříme s Habadějem v sobotu 23. června 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.