Studená okurková polévka
V letním čase, kdy hospodyňka nemá čas ani chuť dlouho tančit kolem sporáku a připravovat složitá jídla, vám každý pátek v dopoledním vysílání Apetýtu nabízíme recept na polévku.
Tentokrát to bude něco na pomezí salátu a polévky. Tahle variace se jmenuje Studená okurková polévka.
Co budete potřebovat?
- 60 g cibule
- 30 ml oleje
- 1 salátová okurka
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1/2 svazku ředkviček
- čerstvý kopr
- citrónová šťáva
- mletý pepř
- sůl
Postup:
- Drobně nakrájenou cibuli svaříme s trochou vody a oleje.
- Zakápneme citronovou štávou a necháme vychladnout.
- Cibulku smícháme s jemně nakrájenou salátovou okurkou, osolíme, opepříme a přimícháme smetanu.
- Doplníme posekaným koprem a tenkými plátky ředkviček.
- Podáváme vychlazené nebo s několika kostkami ledu.
Související
-
Krémová polévka s pórkem
Seriál receptů s názvem Polévky je opět tady. U dobroty, která se může klidně stát i hlavním chodem nebo odlehčenou večeří, je dobré podotknout, že chutná i studená.
-
Česnečka s knedlíčky
Páteční polévkový seriál pokračuje. V Apetýtu si připravíme Česnečku s knedlíčky z festivalové kuchařky Česnekových slavností v Buchlovicích.
-
Pivní polévka podle Magdaleny Dobromily Rettigové
Pro kuchařský postup na pivní polévku se vydáme do daleké historie za Magdalenou Dobromilou Rettigovou, která se narodila v roce 1785.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka