Nový bazén v Pardubicích se už začíná rýsovat

2. říjen 2018 12:22

Nový pětadvacetimetrový bazén v Pardubicích už má základy. Práce začaly v červenci a kvůli tomu byla celé léto zavřená i letní pláž.

Což bylo hlavně kvůli bezpečnosti, na staveniště musela najíždět těžká auta a další technika. Teď už se v proluce mezi stávající akvacentrem a výstavním centrem Ideon začíná nový bazén rýsovat.

„V současné době se provádí nosné konstrukce spodního patra, jakmile se dobetonuje, tak se začne dělat strop nad suterénem,“ říká Radek Malinský, technický dozor stavby. Podle něj se na stavbě zatím žádné problémy neobjevily.

Průchod mezi bazény

Zatím je v prostoru mezi akvacentrem a Ideonem staveniště. „Nosné prvky bazénu by měly být hotové na přelomu listopadu a prosince. Mezitím se začne dělat na vnitřních instalacích a bazén je samozřejmě až finále,“ popisuje další kroky Malinský.

Čtěte takéUnikátní bazén ve Vysokém Mýtě má zvedací dno. Dostali k němu ovladač jako od televize

Bazén bude stát na pilotech, bude v úrovni bazénu padesátky a bazény tak budou ve stejné výšce a lidé mezi nimi budou volně procházet.

„Nejhorší práce byla ta zemní, nejsem stavař, ale mám to odposlouchané z těch kontrolních dnů. Teď už by ta stavba měla být vidět a frčet tak, jak má,“ říká ředitel akvacentra Jiří Vysoudil.

Povinná výuka pro školy

Provoz plaveckého bazénu byl přes léto omezený, ale jen minimálně. „My jsme hrozně rádi, že jsme se domluvili se stavební firmou, že nám vyšla vstříc a tu demontáž a následnou montáž dělící stěny udělali v době naší výluky, kterou máme každý rok, to byl poslední týden v srpnu a první týden v září. Opravdu se jim to povedlo a do konce týdne to bylo zaklopené, neomezilo to vůbec provoz a mohli jsme otevřít,“ pochvaluje si spolupráci se stavební firmou Vysoudil.

Se začátkem školního roku začaly povinné hodiny výuky plavání pro základní školy. Místa pro ně se ale hledala obtížně.

„Dostali jsme se do starých kolejí, místa nejsou, je to na úkor veřejnosti a proto ten bazén stavíme. Je to někdy obtížné ta místa najít a je to někdy na úkor akvacentra, kde už nějaké skupinky dětí musíme dát do zóny Aqua, aby tam mohly odtrénovat.“

Nový  bazén má být hotový do konce dubna.

autor: ba
Spustit audio

Související