O víkendu bude v Pardubicích zavřená silnice blízko nádraží

14. srpen 2020

Od soboty do neděle bude v Pardubicích zavřená část hlavní třídy na silnici I/37. Mezi obchody Lidl a Albert u vlakového nádraží stavební firma udělá přeložku vodovodu. Řidiči musí využít objízdné trasy, uvedl v tiskové zprávě Pardubický kraj.

Kvůli stavebním pracím bude zavřený zhruba stometrový úsek od okružní křižovatky po odbočení k celnímu úřadu a supermarketu Albert. Ředitelství silnic a dálnic v lokalitě dostavuje mimoúrovňovou křižovatku. Objízdné trasy jsou stanoveny pro nákladní i osobní dopravu.

Návrh objízdných tras:

objízdná trasa (pro osobní dopravu do 3,5 t)
Pardubice, silnice I/36, MÚK Rosice, MK – ul. Gen. Svobody, ul. Bělehradská, ul. Kpt. Bartoše, silnice I/36 – ul. Palackého třída, obousměrně.

objízdná trasa (pro nákladní dopravu)
Pardubice, silnice I/36, MÚK Palackého, silnice I/37 Pardubice – Chrudim, silnice I/17 – Chrudim, silnice III/34034 Chrudim – Topol, silnice II/340 Topol – Úhřetice – Úhřetická Lhota – křiž. s II/322, silnice II/322 Zminný – Pardubice, silnice II/355 Pardubice - silnice I/36, obousměrně

ŘSD v druhé etapě dokončuje přestavby mimoúrovňové křižovatky. První etapu dodělalo v roce 2017. Dostavba propojí čtypruhovou komunikaci od Hradce Králové s již zprovozněnou čtyřproudou silnicí ve směru na Chrudim. Stavět se začalo loni na podzim, práce skončí příští rok v červnu.

Začátek nové stavby je u mostu přes železniční trať mezi Pardubicemi a Hradcem Králové, pokračuje přes most ve směru na Hradec Králové a křižuje větev ve směru do centra a Chrudim. Na konci trasy se nová komunikace napojí na již vybudovanou čtyřpruhovou silnici a skončí před mostem přes Labe. Trasa bude dlouhá přes jeden kilometr.

zdroje: ČTK , Pardubický kraj
Spustit audio

Související