Dopravu v Pardubickém kraji v létě zkomplikují opravy silnic

22. červen 2020 08:37

Řidiče i cestující ve vlacích čeká v Pardubickém kraji během letních prázdnin několik dopravních komplikací. Souvisejí s opravami silnic a železničních tratí. Většina staveb již začala, místa lze většinou s opatrností projet.

V pardubické části Semtín Ředitelství silnic a dálnic na silnici I/36 do Lázní Bohdaneč staví nový propustek. Do konce července bude v místě úplná uzavírka a provoz bude veden obousměrně po souběžném provizoriu.

Poblíž se také rekonstruuje přemostění vnitrozávodní komunikace, stavba potrvá do října 2021.

Most u Vysokého Mýta

Kolony vozidel se budou dál tvořit před Vysokým Mýtem ve směru od Hradce Králové. Do podzimu tam bude pokračovat celková oprava mostu u společnosti Karosa, na Litomyšl se jezdí objížďkou po kraji města, v opačném směru po původní silnici.

Vendolí, Moravská Třebová

Až do konce srpna potrvají opravy silnice I/34 z Vendolí do Svitav. Provoz ze Svitav na Hlinsko je veden jednosměrně po staveništi, v opačném směru nákladní auta jezdí z Poličky objížďkou přes Lezník, Litomyšl a z Mikulče po silnici II/366 do Svitav. Menší vozy do šesti tun včetně autobusů mohou jet přes obec Vendolí po silnici III/3661.

V Moravské Třebové by měla v polovině července skončit oprava okružní křižovatky na silnici I/35. Provoz v místě je řízen semafory.

Příjezd do Chrudimi

V létě začnou dvě nové stavby. Před Chrudimí budou silničáři od července opravovat úsek původní státní silnice od Pardubic, v srpnu začne oprava vozovky na silnici I/43 z Březové na Svitavsku na hranice Jihomoravského kraje.

Na krajských silnicích se chystá mnoho menších oprav, což může způsobit lokální obtíže. Největší problémy teď dělá motoristům modernizace silnice mezi Trhovou Kamenicí, Horním Bradlem a dál do Seče na Chrudimsku, která je uzavřená. „Je to nepříjemné, protože ta silnice nemá prakticky paralelu,“ uvedl ředitel Správy a údržby silnic Pardubického kraje Miroslav Němec.

Interaktivní mapa. Zjistěte podrobnosti kliknutím do mapy:

Výluky na železnici

Cestující na železnici budou muset v létě počítat s dvěma většími výlukami. „Od 1. do 10. července budou přes den v úseku Záboří nad Labem - Kolín, kde bude náhradní autobusová doprava od 7:00 do 18:00. Dopad to bude mít i na zpoždění vlaků na koridoru do Pardubic,“ řekl ČTK ředitel Regionálního obchodního centra Pardubice Tomáš Netolický.

Dlouhodobá výluka bude od 10. do 31. srpna na trati mezi Vysokým Mýtem a Litomyšlí.

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související