Občanské sdružení Zelený kohout vyhlásilo kampaň

12. únor 2003

Občanské sdružení Zelený Kohout, založené s cílem chránit přírodu a krajinu vyhlásilo kampaň s cílem seznámit veřejnost s připravovanou výstavbou rychlostní komunikace. Ta má vést také přes území Ústeckoorlicka. Podrobnější informace má připraveny náš redaktor Jiří Flídr.

Kampaň má za cíl seznámit širokou veřejnost s veřejným projednáváním územního plánu Pardubického kraje, který řeší trasování této dopravní stavby. Podle občanského sdružení se jedná o významné zásahy do životního prostředí a hodlá tak zapojit širokou veřejnost do projednávání celého projektu. Veškeré dostupné informace o rychlostní komunikaci jsou již vyvěšeny na novém náměstí v České Třebové. Podle zástupce sdružení Radima Lány zájem o materiály projevily i jiné obce, přes které vede navrhovaná trasa a koncept územního plánu bude projednáván v České Třebové 24. února.

Česká Třebová - náměstí
autor: FLY
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.