Obce Pardubického kraje budou doplácet na dopravní obslužnost

18. říjen 2002

Obce Pardubického kraje budou muset doplácet na dopravní obslužnost. Státní dotace totiž provoz autobusových linek nepokryje. Rozdělování státních příspěvků přitom vychází ze starého modelu, kdy šly peníze přes okresní úřady - krajský radní Miloslav Macela to ale považuje za diskriminaci některých krajů:

"Krajské zastupitelstvo zachová sice rozsah dopravní obslužnosti, ale pouze v případě, že obce se budou na jejich hrazení podílet jako dosud, což je ve výši 45 milionů korun. Přesná částka je 88 korun 92 haléřů na jednoho obyvatele každé obce. Do této doby byli mezi jednotlivými okresy poměrně velké rozdíly. Byly okresy kde obce platily 140 korun na obyvatele, byly okresy, kde neplatily vůbec nic, protože to OÚ pokryl z jiných zdrojů. Tzn. že očekáváme, že vyjednávání s obcemi budou složité. Zároveň budeme bojovat o to, aby se státní příspěvek zvýšil."

dopravní nehoda
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.