Obec Chornice začne stavět víceúčelové hřiště

19. květen 2004

Obec Chornice na Moravskotřebovsku dostala peníze na vybudování víceúčelového hřiště. Ministerstvo školství investuje do této akce 2 miliony, zbytek musí doplatit obec. Redaktorka Věra Pavlasová zjistila, že stavět se začne v nejbližších dnech a areál musí být dokončen nejpozději začátkem září.

"Obec vypsala na investiční akci výběrové řízení. Tento pátek vyhodnotí komise nejlepší nabídku, s dodavatelem prací, jak podotýká starosta Jiří Smékal, dohodnou se na urychleném zahájení celé akce tak, aby mohli zrekonstruované víceúčelové hřiště předat do užívání na začátku školního roku. Celkem by měla přijít investice řádově na tři a půl až čtyři milióny korun. Rozdíl mezi dotací a celkovou výši nákladů bude muset uhradit obec ze svého rozpočtu. Hřiště bude sloužit nejen dětem, které navštěvují místní základní školu, ale i organizaci TJ Sokol Chornice a případně i dalším zájemcům, kteří by chtěli na tomto hřiši provozovat sporty."

Házená - hřiště
autor: PAV
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.